Afroomkluizen

Afroomkluizen zijn speciaal ontworpen voor het veilig afromen van kassageld of daggeld. Uitgevoerd met een afstortgleuf, afstortlade of kantelklep kunnen u en uw medewerkers gemakkelijk contant geld uit de kassa overhevelen. Zo zit er nooit meer geld in de kassa dan noodzakelijk. Inbrekers of overvallers die een greep in de kassa willen doen kunnen zo nooit de volledige omzet stelen. Onze afstortkluizen zijn uitermate geschikt voor winkeliers, horeca en hotels.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
63 items
 1. De Raat ETE
  ... info laden
  369,00
 2. De Raat MPE 1
  ... info laden
  705,00
 3. De Raat MPE 2
  ... info laden
  864,00
 4. De Raat MP 1
  ... info laden
  559,00
 5. De Raat MP 2
  ... info laden
  664,00
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
63 items

De geschikte afstortkluis kiezen

Afroomkluizen worden ook wel afstortkluizen of kassakluizen genoemd. In essentie zijn dit dezelfde typen kluizen. De naam van deze kluis doet de functie al vermoeden; deze kluis is bedoeld voor het afstorten en tijdelijk veilig bewaren van contant geld totdat het opgehaald of weggebacht wordt.

Een afstortkluis is primair een middel om bij een overval de schade te beperken. De kluis moet voorkomen dat de gehele dagomzet meegenomen wordt. De meeste afstortkluizen zijn geen volwaardige kluizen waar u langere tijd geld in kunt opbergen. 

Het voordeel van een afstortkluis is dat er geregeld geld of andere waardegoederen in de kluis kan worden afgeroomt door meerdere mensen zonder deze daadwerkelijk toegang te geven tot de kluis zelf. Een afstortkluis is daarom ideaal voor gebruik in horeca en retailbedrijven waar veel met contanten worden gewerkt.

Daarnaast zijn er ook speciale kassakluizen. Een kassakluis is wat "lichter" van bouw en wordt vaak onder een toonbank bevestigd. Een apart compartiment kan hierbij regelmatig geleegd of vervangen worden en opgeslagen in een volwaardige kluis.

Met of zonder waardeberging?

Wanneer de inhoud niet dagelijks geleegd wordt en u grotere hoeveelheden geld opbergt in de afstortkluis, raden wij u aan een afstortkluis met waardeberging te kiezen. De waardeberging staat gelijk aan de te verzekeren waarde en biedt een garantie voor inbraakwerendheid. 

Niet elke afstortkluis hoeft maximaal inbraakwerend te zijn. Indien deze dagelijks wordt geleegd is de beveiliging van een standaard afstortkluisje vaak voldoende om gelegenheidsdieven te ontmoedigen. 

Afhankelijk van uw bedrijfsrisico's kunt u kiezen voor een afstortkluis met gecertificeerde inbraakveiligheid. U kunt er ook voor kiezen om een aparte gecertificeerde kluis met voldoende waardeberging te kiezen waarin u het geld dagelijks opbergt en eventuele andere waardevolle spullen kwijt kunt. 

Tip: het is aan te raden om uw verzekeraar te raadplegen over de waardeberging aangezien verzekeringsmaatschappijen soms extra eisen en voorwaarden stellen aan een kluis. Ook andere beveiligingsmaatregelen spelen hierin een rol.

Het kiezen van een type slot

Het is van belang om een goed slot te kiezen wat voldoet aan uw wensen. Heeft u meerdere mensen die u toegang tot het compartiment van de kluis moet geven en geen zin om sleutels te beheren? Dan is een elektronisch codeslot handig. Heeft u slechts één of twee verantwoordelijken? Dan kan een dubbelbaardssleutelslot ook prima. Beiden zijn veilig zolang niemand de code of sleutel laat slingeren.

Elk type slot is verschillend met voor en nadelen. Meer informatie hierover vindt u in onze sectie: welk kluisslot?

Verankeren van een afroomkluis

Een verankerde kluis biedt maximale bescherming. Dit gebeurd bij voorkeur in een betonnen wand of muur. Plaatst u de afstortkluis indien mogelijk in een apart af te sluiten ruimte met een alarmsysteem waar de kluis goed verankerd kan worden. 

Sommige verzekeraars eisen dat het plaatsen en verankeren op een professionele wijze gebeurt. Om die reden raden wij u aan altijd contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Advies nodig?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze of wenst u persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op!