De overheid woninginbraak---campagnebeeld is een terechte campagne gestart om woninginbraken te voorkomen.
"Maak het ze niet te makkelijk" is de tekst die bij deze campagne hoort. Als team van Outletkluizen.nl staan wij hier vierkant achter. Het allerbelangrijkste is om te
voorkomen dat er wordt ingebroken.

We hebben voor u de 5 slimme tips hier nog even samengevat:

Tip 1: Draai de deur op slot als je weggaat

  • Trek je de voordeur alleen maar dicht, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic zo open gemaakt worden. Ook wel bekend als de flippermethode.

Tip 2 Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt

  • Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar of laat licht branden. Bij langere afwezigheid maak afspraken met je buren.

Tip 3: Sluit alle ramen als je weggaat

  • Als een insluiper via een open raam je woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om je spullen mee te nemen. Doe daarom alle ramen dicht als je weggaat. Ook dak- en wc-raampjes. Zelfs als je maar heel even de deur uit bent.

Tip 4: Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten

  • Een inbreker hoeft dan alleen maar een raampje in te slaan en kan de deur zo van het slot draaien. Of hij boort met een handboor een gaatje in het kozijn om bij de sleutel te kunnen. De zogenaamde gaatjesboormethode.

Tip 5:Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg

  • Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.

Nu zijn wij de allerlaatste die zullen ontkennen dat wij ons bestaansrecht deels te wijten hebben aan het feit dat er zoveel wordt ingebroken in Nederland. Een deel van onze verkoop komt voort uit "de schrik" voor een eventuele inbraak, of een geslaagde inbraak.

Het is daarom ook van belang dat u nadenkt over de bescherming van uw kostbaarheden als er onverhoopt toch wordt ingebroken. De gelegenheidsdief wil graag in een zo'n kort mogelijke tijd uw kostbaarheden ontnemen.

Probeer daarom de tijd dan ook te "rekken". Een goed verankerde kluis kunnen uw kostbaarheden beschermen voor aanvallen van buitenaf. Hoe hoger de indicatie waardeberging van uw kluis, hoe langer de tijd die nodig is om uw kluis open te breken.