Brandwerende boxen

Een brandwerende box of brandkoffer is een relatief goedkope oplossing voor de bescherming tegen brand. U kunt hierbij denken aan documenten, papiergeld, USB's, DVD's en andere mediadragers. Bij een goede brandwerende box staan de criteria waartegen de brandwerende box beschermt. Een brandwerende koffer kan in combinatie met een wat grotere kluis, de perfecte oplossing bieden tegen inbraak en brand.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
8 items
 1. SentrySafe CFW20201
  ... info laden
  Regular Price 127,00 Special Price 96,50
 2. MasterLock LCFW30100
  ... info laden
  Regular Price 109,00 Special Price 84,95
 3. SentrySafe CHW30300
  ... info laden
  Regular Price 179,00 Special Price 129,00
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
8 items

Het kiezen van een brandwerende box

Als u op zoek ben naar een kleine en relatief goedkope brandwerende kluis, dan is ee brandwerende koffer of box een goede optie. De meeste brandwerende boxen in deze categorie zijn getest en gecertificeerd volgens de normen UL 350 en ETL. UL 350 heeft betrekking op de brandwerendheid van papier. Gedurende deze test wordt de kluis verhit tot zo'n 1000 graden celsius waarbij de binnenkant niet warmer dan 177 graden celsius mag worden. Dit is namelijk het kritieke punt waarboven papier wordt aangetast.

ETL heeft betrekking op de brandwerendheid van datamedia. In deze test wordt een brandwerende box getest en gecertificeerd voor ETL 30, ETL 60 of ETL 120 voor respectievelijk 30, 60 of 120 minuten brandwerenheid. Daarnaast heeft de box een additionele valtest van 4.5 meter moeten doorstaan zonder dat de inhoud beschadigd. Een ETL gecertificeerde kluis is geschikt voor digitale mediadragers zoals CD’s, DVD’s en memorysticks.

Inbraakwerendheid van een brandwerende koffer of box

Belangrijk om te weten is dat brandwerende boxen en koffers geen bescherming bieden tegen inbraak en diefstal. Indien u uw waardvolle spullen ook tegen inbraak wilt beschermen, kijk dan eens naar onze privékluizen en meubelkluizen

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!