Brandwerende ladekasten

Brandwerende ladekasten beschermen uw kostbare documenten tegen brand en inbraak. Brandwerende ladekasten zijn zo gemaakt dat de binnentemperatuur van de kast onder de kritische temperatuur blijven waarop papier kan beschadigen. Doorgaans hebben brandwerende ladekasten ook een betere sluiting, waardoor deze ook kunnen beschermen tegen inbraak.

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 items
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 items

Het kiezen van de juiste brandwerende ladekast

Bij de keuze van een brandwerende ladekast is het van belang dat u ladekast uitzoekt met een opbergcapaciteit die voldoet aan uw wensen. In deze categorie staan ladekasten van verschillende formaten en zijn ze uitgevoert met twee of meerdere afzonderlijk sluitbare laden. De grootte is afhankelijk van wat hoeveel documentatie en archieven u nu en in de nabije toekomst wilt opbergen. Een kluis is altijd een duurzame investering en het beste is om voor meer capaciteit te kiezen dan u denkt nodig te hebben.

Wat is brandwerendheid en hoe bepaal ik dit

Het merendeel van de ladekasten in deze categorie zijn getest en gecertificeerd voor 60 minuten brandwerendheid volgens de norm EN 15659 . Dit houd in dat de kluis is getest tot 850 graden Celsius waarbij de temperatuur binnenin onder het kritieke punt van 177 graden celsius bleef.

Het kiezen van een type slot

Brandwerende ladekasten zijn beschikbaar met een cilinderslot, sleutelslot of dubbelbaard sleutelslot. Afhankelijk van uw wensen kiest u een kluisslot. Elk slot heeft zo zijn voordelen en nadelen. Zo is sleutelslot een goedkope optie maar de sleutels moeten wel goed beheerd worden. Alle informatie over kluissloten leest u in de sectie welk kluisslot

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!