Wapenkluizen

Een wapenkluis is geschikt om uw vuurwapen en munitie veilig in op te bergen en te beschermen tegen diefstal en inbraak. Het is tevens verplicht om een goedgekeurde wapenkluis te installeren tegen diefstal en misbruik. Een wapenkluis of wapenkast moet voldoende inbraakwerend zijn en worden verankerd in de vloer of aan de muur om wegnemen te voorkomen. In ons assortiment vindt u een aanbod veelverkochte geweerkluizen en pistoolkluizen welke voldoen aan de officiële richtlijnen voor wapenverlof.

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
17 items
 1. SafetyFirst Hunter 3
  -22% / -€ 80,00
  ... info laden
  Regular Price 359,00 Special Price 279,00
 2. SafetyFirst Hunter 8
  -10% / -€ 50,00
  ... info laden
  Regular Price 499,00 Special Price 449,00
 3. Salvus Salerno
  ... info laden
  399,00
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
17 items

Het kiezen van de juiste wapenkluis

Wapenbezitters in Nederland zijn verplicht om te voldoen aan de strenge Nederlandse wetgeving die het noodzakelijk stelt om wapens en munitie separaat in een wapenkluis op te bergen. Dit geldt zowel voor handwapens als geweren. De kluizen in deze categorie voldoen aan deze eisen. 

De regelgeving schrijft geen specifieke normering voor op gebied van inbraakwerendheid van een wapenkluis. Daarom spreken we ook wel van een wapenkast. De meeste wapenkluizen beschikken daarentegen wel over een degelijke constructie. Hierbij geldt over het algemeen dat meer gewicht garant staat voor dikkere behuizing en daarmee inbraakwerendheid.

Grote wapenkluizen

Bent u in het bezit van meerdere wapens? Dan is een grote wapenkluis de oplossing. Wij verkopen wapenkluizen met een capaciteit van 3 geweren tot 10 geweren. De grote wapenkluizen zijn in de meeste gevallen voorzien van een apart compartiment voor munitie. Door te kiezen voor een grote wapenkluis met compartiment voor munitie heeft u slechts één kluis nodig om meerdere wapens en munitie veilig op te bergen.

Wapenkluis met sleutelslot

Alle kluizen zijn uitgevoerd met een dubbelbaard sleutelslot. Dit is een veilig slot dat op de meeste kluizen wordt toegepast. Afhankelijk van de leverancier is het slot wel gecertificeerd volgens de Europese EN-1300 norm. Dit betekend dat het veilig is tegen manipulatie en forceren.

Verankeren van een wapenkluis

Alle wapenkluizen tot 1000 kg moeten verankerd worden via de bodem of achterwand aan een geschikte muur of vloer met behulp van bijgeleverd bevestigingsmateriaal. Dit draagt bij aan de inbraakwerendheid en voorkomt dat inbrekers de wapenkluis simpelweg in zijn geheel meenemen om op een later moment rustig te openen.

Hulp of advies nodig?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op! Wij leveren ook aan schietsportverenigingen en overheidsinstanties. Voor grotere aantallen maken wij voor u graag een offerte.