Meubelkluizen

Meubelkluis, ook wel bekend als privékluis of gewoon kluis. Het zijn een aantal benamingen voor één en hetzelfde product. Het is een verzamelnaam voor een kluis die aan de vloer en/of muur verankerd kan worden zonder dat de kluis in de muur gebouwd hoeft te worden. Een meubelkluis is bij uitstek geschikt voor gebruik in huis of op het kantoor om zowel contant geld als waardevolle bezittingen in op te bergen.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
108 items
 1. Technomax Gold GMT 5P
  ... info laden
  Regular Price 769,00 Special Price 749,00
 2. De Raat PT0
  ... info laden
  279,00
 3. De Raat ET0
  ... info laden
  429,00
 4. De Raat PT1
  ... info laden
  399,00
 5. De Raat ET 1
  ... info laden
  529,00
 6. De Raat PT 2
  ... info laden
  479,00
 7. De Raat ET 2
  ... info laden
  598,00
 8. De Raat PT 3
  ... info laden
  589,00
 9. De Raat ET 3
  ... info laden
  699,00
 10. De Raat PT 7
  ... info laden
  799,00
 11. De Raat ET 8
  ... info laden
  1.099,00
 12. De Raat ET 7
  ... info laden
  899,00
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
108 items

Het kiezen van de juiste kluis

Als u thuis uw kostbaarheden en waardevolle bezittingen veilig wilt opbergen, dan doet u er goed aan door een privékluis te kiezen. Een privékluis heeft verschillende benamingen zoals meubelkluis, thuiskluis of een kluis voor thuis maar ze betekenen allemaal hetzelfde. Met een groot assortiment aan privékluizen kan het lastig zijn om een keuze te maken. De keuze van kluis is natuurlijk afhankelijk van uw wensen en welke eisen u er aan stelt. Er zijn echter ook wat basis vragen welke beantwoord dienen te worden voor het maken van de juiste keuze.

Zo is het allereerst belangrijk om de totale waarde wat u wilt opbergen, te berekenen. De totale waarde van contant geld en kostbaarheden is namelijk van belang voor de indicatie waardeberging van de kluis. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte die u heeft om de kluis te plaatsen èn wat de gewenste opbergcapaciteit is van de kluis. 

Er zijn een aantal zeer populaire meubelkluizen die veel verkocht worden voor thuisgebruik. Dat zijn onder andere de Juwel 7203, Salvus Monza 1-elo, Sistec MT3 en de Yale Kantoorkluis YSM400.

Wat is inbraakwerend en hoe bepaal ik dit

Als u een kluis zoekt om uw contante geld en/of waardevolle bezittingen te beschermen tegen inbraak en diefstal, dan is het belangrijk om naar de inbraakwerendheid van een kluis te kijken. Dit wordt aangegeven met een indicatie waardeberging, een term die aangeeft  hoeveel contant geld de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. 

Er zijn verschillende normeringen voor inbraakwerendheid en deze worden in de sectie wat is inbraakwerend in detail uitgelegd. U herkent een inbraakwerende kluis aan (aluminium) typeplaatje in of achterop de kluis. Als de kluis geen typeplaatje heeft dan is deze niet gecertificeerd.

Wat is brandwerend en hoe bepaal ik dit

Als u op zoek bent naar een kluis die uw contanten en/of waardevolle bezittingen bescherming biedt tegen brand, dan is belangrijk om voor een brandwerende kluis te kiezen. De brandwerendheid van een kluis wordt uitgedrukt in minuten, namelijk 30, 60, 90 en 120 minuten. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen papieren documenten en digitale documenten en multimedia zoals bijvoorbeeld CD-roms, DVD's en hard drives. Let hier dus goed op als u een brandwerend kluis zoekt.

De meeste brandwerende kluizen zijn uitgebreid getest en gecertificeerd volgens stricte richtlijnen. Meer informatie over brandwerendheid en de verschillende testen vindt u in de sectie wat is brandwerend.

Tip: In uw zoektocht naar een brandwerende kluis zal u ongetwijfeld de norm DIN 4102 tegenkomen. Belangrijk om te weten is dat kluizen met deze norm niet test zijn en dus slechts een beperkte brandwering bieden!

Het kiezen van een kluisslot

Kluissloten zijn er in verschilllende uitvoeringen en dus is het belangrijk om te beslissen wat voor type slot uw voorkeur heeft. Voor een meubelkluis is het mogelijk om te kiezen voor een elektronisch slot en een dubbelbaard sleutelslot. Ook is er een mogelijkheid om een sleutelslot en elektronisch slot te combineren. Een elektronisch slot wordt door sommige mensen ook wel digitaal codeslot genoemd, maar dit is hetzelfde type slot.

De keuze voor een kluisslot hangt voornamelijk af van uw eisen en wensen. Ieder slot heeft voordelen maar ook nadelen. Zo is een sleutelslot bijvoorbeeld goedkoop in aanschaf, maar een nadeel is echter dat de sleutel ook echt goed beheert moet worden. De sleutel verliezen is niet mogelijk als u kiest voor een elektronisch slot, maar deze zijn duurder en bovendien komen bedieningsfouten vaker voor. Alle informatie over kluissloten en de voordelen en nadelen leest u in de sectie welk kluisslot.

Het verankeren van de kluis

Een ander belangrijk criterium om rekening te houden is de verankering van de kluis. Een inbraakwerende kluis dient vaak verankerd te worden om de optimale beschermingen te geven. Dit kan bijvoorbeeld in een muur of in de vloer. De verankering verschilt per type kluis en daarnaast zijn er ook een aantal modellen die u zelf gemakkelijk thuis kan verankeren. Daarnaast hebben wij een team aan professionals die een kluis op vakkundige wijze voor u kunnen plaatsen en verankeren.

Brandwerende kluizen daarentegen zijn vaak vrijstaand en verankering is hierbij niet altijd mogelijk. Dit heeft te maken met de constructie van de kluis en verankeringsgaten kunnen de optimale brandwerendheid aantasten. 

Tip: wanneer u kiest voor het verankeren door middel van lijm dan is het belangrijk om te weten dat een verplaatsing van de kluis niet mogelijk is zonder de vloer te beschadigen. Tevens raden wij u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar en u te laten informeren over de eisen en voorwaarden die zij stellen. 

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!