Privekluizen

Een privékluis is een kleiner type kluis die uitermate geschikt is voor thuisgebruik door particulieren. De benaming privékluis zegt per definitie niets over de kwaliteit van de kluis. Privékluizen of thuiskluizen worden gecertificeerd op inbraakwerendheid volgens dezelfde criteria als zakelijke kluizen. Vaak is de grootte van de kluis bepalend om privékluis genoemd te worden. Deze kluis is uitstekend geschikt voor het veillig op bergen van waardepapieren, sieraden en andere waardevolle eigendommen.

Producten 1-20 van 106

per pagina
 1. Lips Chubbsafes Air 10K
  Lips Chubbsafes Air 10K
   
  79,00 incl. BTW
 2. Salvus Palermo 2 elo kopen? | Outletkluizen.nl
  Salvus Palermo 2 elo
   
  582,25 incl. BTW
 3. Yale Value Compact Safe kopen? | Outletkluizen.nl
  Yale Value Compact Safe
   
  59,95 incl. BTW
 4. Yale Value Home Safe | SafesStore.co.uk
  Yale Value Home Safe
   
  69,95 incl. BTW
 5. Yale Value Laptop Safe | SafesStore.co.uk
  Yale Value Laptopkluis
   
  89,95 incl. BTW
 6. Lips Chubbsafes Air 10E
  Lips Chubbsafes Air 10E
   
  99,00 incl. BTW
 7. Lips Chubbsafes Air 15K kopen? | Outletkluizen.nl
  Lips Chubbsafes Air 15K
   
  99,00 incl. BTW
 8. Lips Chubbsafes Air 15E kopen? | Outletkluizen.nl
  Lips Chubbsafes Air 15E
   
  119,00 incl. BTW
 9. Yale Value Office Safe | SafesStore.co.uk
  Yale Value Office Safe
   
  119,95 incl. BTW
 10. De Raat PT0
  De Raat PT0
   
  159,00 incl. BTW
 11. De Raat Eurolite S2-10K inbraakwerende kluis kopen? | Outletkluizen.nl
  De Raat Eurolite S2-10K privékluis
   
  199,00 incl. BTW
 12. Juwel 7203 kopen? | Outletkluizen.nl
  Juwel 7203
   
  199,74 incl. BTW
 13. De Raat PT1
  De Raat PT1
   
  209,00 incl. BTW
 14. Phoenix Fortress II SS1181K kopen? | Outletkluizen.nl
  Phoenix Fortress II SS1181K
   
  209,00 incl. BTW
 15. Juwel 7213 kopen? | Outletkluizen.nl
  Juwel 7213
   
  225,25 incl. BTW
 16. Yale Certified Home Safe kopen? | Outletkluizen.nl
  Yale Certified Home Safe
   
  229,95 incl. BTW
 17. Salvus Monza 1 kopen? | Outletkluizen.nl
  Salvus Monza 1
   
  242,25 incl. BTW
 18. Technomax Gold GMK 3 kopen? | Outletkluizen.nl
  Technomax Gold GMK 3
   
  249,00 incl. BTW
 19. Yale Certified Laptop Safe kopen? | Outletkluizen.nl
  Yale Certified Laptop Safe
   
  259,95 incl. BTW
 20. De Raat PT 2
  De Raat PT 2
   
  265,00 incl. BTW

Producten 1-20 van 106

per pagina

Het kiezen van de juiste privékluis

Als u niet op zoek bent naar een grote zware kluis, maar u toch thuis uw kostbaarheden, sieraden en waardevolle papieren veilig wilt opbergen, dan is een privékluis een goede keuze. Een privékluis heeft verschillende benamingen zoals thuiskluis of een kluis voor thuis. Ook wordt deze kluis wel eens meubelkluis genoemd maar in feitte zijn al deze benamingen hetzelfde type kluis. Wij bieden een selectie populaire privékluizen welke veelvuldig gebruikt worden voor particulier gebruik.

Populaire privékluizen voor thuis

Om u op weg te helpen adviseren we u om eens te kijken naar de volgende thuiskluizen. Deze zijn van gerespecteerde fabrikanten en bieden een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Gecertificeerde volgens EN14450 - S2:

 1. De Raat PT 1
 2. Sistec MT3+ S2
 3. Salvus Monza 1

Gecertificeerd met SKG **:

 1. Yale Certified laptop safe
 2. Yale Certified Home safe


Met een breed assortiment privékluizen kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Deze keuze is allereerst afhankelijk van uw wensen en eisen. Daarnaast zijn er nog een aantal criteria om rekening mee te houden alvorens u een keuze maakt. Dit zijn de inbraakwering, de brandwering en het type kluisslot.

Inbraakwerendheid: de weerstand tegen aanvallen

De mate van weerstand die een privékluis moet bieden is afhankelijk van de waarde van de inhoud. Hoe hoger de waarde, hoe sterker de kluis dient te zijn. Dit wordt weergegeven in de indicatie waardeberging, ookwel genoemd verzekerde waarde. Deze aanduiding geeft aan hoeveel contant geld of waardevolle spullen u maximaal kunt verzekeren wanneer opgeborgen in de kluis. 

De indicatie wordt alleen afgegeven als de kluis beschikt over een certificaat dat garant staat voor een bepaalde weerstand. Dit is het voornaamste waar u op wilt letten bij het kiezen van een inbraakwerende kluis. Een certificaat van het Europese testinstituut ECB-S of het Nederlandse SKGIKOB betekend dat de kluis voldoende inbraakwerend is om inbrekers met licht gereedschap te weren. 

Er zijn verschillende normeringen voor inbraakwerendheid en deze worden in de sectie wat is inbraakwerend in detail uitgelegd. U herkent een inbraakwerende kluis aan (aluminium) typeplaatje aan de binnenkant van de kluis. Als de kluis geen typeplaatje heeft, is deze niet gecertificeerd.

Een brandwerende privékluis?

De meeste privékluizen zijn hoofdzakelijk inbraakwerend. Enkele kluizen beschikken over een lichte brandwerendheid van 30 minuten. Zoekt u goede brandwerende bescherming? Kies dan voor een gecertificeerde brandwerende kluis. Een brandwerende kluis beschikt over een ander type constructie.

Meer informatie over brandwerendheid en de verschillende testen vindt u in de sectie wat is brandwerend.

Het kiezen van een kluisslot

Houdt er bij het kiezen van een slot rekening mee wat voor u het prettigst werkt. Een sleutelslot en elektronisch codeslot is allebei veilig bij een gecertificeerde kluis. Belangrijk is om te bepalen hoeveel mensen gebruik te maken van de kluis. Met een sleutelslot beschikt u over twee sleutels over het algemeen. Deze sleutels moeten veilig beheerd worden.

Met een elektronische kluis met codeslot is het makkelijker om meerdere mensen toegang te geven, maar vraagt ook secuur omgaan met de codes en deze evt. af en toe te wijzigen. 

Alle informatie over kluissloten en de voordelen en nadelen leest u in de sectie welk kluisslot.

Veranker altijd uw kluis

Het verankeren van een kluis is verplicht om de beste inbraakwerendheid te bieden. Een goed verankerde kluis kan niet in zijn geheel worden ontvreemd en is lastiger aan te vallen. Zeker kleinere privékluizen lopen het risico om in zijn geheel te worden meegenomen door inbrekers om later rustig te openen. 

Een goede privékluis kan worden verankerd door middels van verankeringsgaten in de wand en/of vloer met stevige keilbouten. 

Privékluis voor thuis

Het aantal woninginbraken blijft hoog en de meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven. De doorsnee inbreker beschikt over onvoldoende gereedschap om een goed verankerde kluis open te breken. Daarbij is het uiteraard altijd aan te bevelen om de kluis op een verdekte plek te plaatsen en goed te verankeren zodat deze niet gemakkelijk kan worden meegenomen.

Wilt u een kluis die absoluut niet is weg te nemen en goed te verbergen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een vloerkluis of muurkluis.

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!