Vloerkluizen

Vloerkluizen zijn speciaal ontworpen om verwerkt te worden in een vloer. De vloerkluis enkelwandig en het is de bedoeling dat rondom de kluis beton wordt gestort. Hierna biedt de vloerkluis een optimale bescherming tegen aanvallen van buitenaf. Doordat de kluis op deze manier volledig verankerd is, is het vrijwel onmogelijk om de kluis nog te kunnen stelen. Bij Outletkluizen.nl koopt u vandaag nog een scherp geprijsde vloerkluis gemakkelijk online!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 items
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 items

Het kiezen van de juiste vloerkluis

Niet iedereen heeft genoeg ruimte heeft om een losstaande kluis te plaatsen, en daarom is een vloerkluis een uiterst geschikte oplossing. Een vloerkluis kan namelijk eenvoudig worden weggewerkt in de vloer. Dit heeft naast ruimtewinning nog een ander voordeel, en dat is dat de kluis niet in het zicht staat en een inbreker de kluis minder makkelijk zal vinden. Bovendien zorgt een vloerkluis voor maximale vertraging omdat de kluis niet gemakkelijk mee kan worden genomen. Het kiezen van de juiste vloerkluis hangt af van uw eisen en wensen, maar er zijn ook een aantal basis criteria waar u rekening mee moet houden.

Allereerst is het van belang om de totale waarde aan contant geld en kostbaarheden wat u wilt opbergen, te berekenen. De totale waarde is belangrijk voor de indicatie waardeberging. Hoe hoger deze waardeberging des te hoger de bescherming tegen inbraak. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een geschikte locatie om de kluis te plaatsen èn wat de gewenste opbergcapaciteit is van de kluis. 

Een andere belangrijke vraag is natuurlijk het beschikbare budget. Wij hebben een groot assortiment aan vloerkluizen in verschillende prijsklassen. Echter, hoe hoger de investering des te beter de bescherming tegen inbraak.

De meest populaire vloerkluizen zijn de Hamber EM8 en de BT1 Vloerkluis.

Wat is inbraakwerend en hoe bepaal ik dit

Als u een kluis zoekt om contant geld en/of waardevolle bezittingen te beschermen tegen inbraak en diefstal, dan is het belangrijk om naar de inbraakwerendheid van een kluis te kijken. Dit wordt aangegeven met een indicatie waardeberging, een term die aangeeft  hoeveel contant geld de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Let er wel op dat de waardeberging alleen van toepassing is als de kluis conform de instructies van de fabrikant in de muur is verankerd.

Er zijn verschillende normeringen voor inbraakwerendheid en deze worden in de sectie wat is inbraakwerend in detail uitgelegd. U herkent een inbraakwerende kluis aan (aluminium) typeplaatje in of achterop de kluis. Als de kluis geen typeplaatje heeft dan is deze niet gecertificeerd.

Tip: het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar alvorens u een keuze maakt. Soms hebben verzekeringsmaatschappijen extra eisen of voorwaarden!

Wat is brandwerend en hoe bepaal ik dit

Als u een kluis zoekt om uw contante geld en/of waardevolle bezittingen te beschermen tegen brandschade, dan is het belangrijk om een brandwerende kluis te kiezen. De brandwerendheid wordt uitgedrukt in 30, 60, 90 en 120 minuten en er wordt onderscheid gemaakt tussen papieren documenten en media data zoals bijvoorbeeld flash drives, CD's, DVD's en hard disks. De meeste brandwerende kluizen zijn uitgebreid getest en gecertificeerd. Meer informatie over brandwerendheid en de verschillende testen vindt u in de sectie wat is brandwerend.

Tip: In uw zoektocht naar een brandwerende kluis zal u ongetwijfeld de norm DIN 4102 tegenkomen. Belangrijk om te weten is dat kluizen met deze norm niet test zijn en dus slechts een beperkte brandwering bieden! De muurkluizen bieden bescherming volgens de DIN 4102 norm. Als u op zoek bent naar een gecertificeerde brandwerend kluis dan zijn er een aantal opties zoals een Eurosafe kluis of een speciale brandkast.

Het verankeren van de kluis

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het verankeren van de kluis en dan met name de locatie. Neem contact met ons op indien u onzeker bent over waar de kluis geplaatst kan worden.

Tip: wanneer u kiest voor het verankeren door middel van lijm dan is het belangrijk om te weten dat een verplaatsing van de kluis niet mogelijk is zonder de vloer te beschadigen. Tevens raden wij u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar en u te laten informeren over de eisen en voorwaarden die zij stellen. 

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!