Elektronische kluizen

Elektronische kluizen hebben als voordeel dat er geen sleutels beheerd hoeven te worden. De kluis wordt geopend met één of meer zelf te kiezen PIN codes. Elektronische kluissloten bieden daarnaast keuze in aanvullende mogelijkheden zoals openingsvertraging, tijdelijke blokkering of aansluiting op een alarmsysteem. Een elektronische kluis is vooral makkelijk wanneer meerdere personen toegang tot de kluis dienen te hebben. Een goed codeslot is uiteindelijk niet meer of minder inbraakwerend dan een sleutelslot. 

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
270 items
 1. Filex SB-3
  ... info laden
  156,00
 2. De Raat ET 1
  ... info laden
  529,00
 3. De Raat ET0
  ... info laden
  429,00
 4. SafetyFirst Hotel Safe Laptop 201
  ... info laden
  Regular Price 199,00 Special Price 169,00 Vanaf 147,00
 5. Filex SB-4
  ... info laden
  279,00
 6. De Raat ET 2
  ... info laden
  598,00
 7. Filex SB-2
  ... info laden
  111,00
 8. MasterLock LFW082FTC L
  ... info laden
  Regular Price 369,00 Special Price 329,00
 9. De Raat ET 3
  ... info laden
  699,00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
270 items

Kluizen met elektronisch codeslot

Een elektronische kluis beschikt over een codeslot in plaats van een sleutelslot. Dit heeft als voordeel dat er geen sleutels beheerd te hoeven worden en u dus zelf bepaald wie toegang heeft tot de kluis via een persoonlijke PIN code. Los van de keuze voor het slot zijn er nog enkele belangrijke afwegingen die u dient te maken bij het kiezen van de juiste elektronische kluis.

Type bescherming en inbraakwerendheid

De keuze voor de juiste kluis begint bij de vraag wat u er in op bergt en of u bescherming wilt tegen diefstal, brand of beide. Het type slot speelt hierin eigenlijk geen rol. 

Zoekt u een degelijke inbraakwerende elektronische kluis? Selecteer dan een kluis met een gecertificeerde inbraakwerendheid volgens de europese norm EN 14450 of SKG**. Deze kluizen zijn onafhankelijk getest en bieden een gegarandeerde weerstand tegen aanvallen. 

Wilt u uw eigendommen brandveilig opbergen? Let dan goed op de brandwerendheid. Selecteer een kluis met een brandwerendheid van minimaal 30 minuten. Ook deze certificaten zijn afgegeven op basis van Europese testen. Brandkasten kunnen zelfs tot 120 minuten brandwerend zijn.

Voor bescherming tegen beide kunt u kiezen voor een kluis die gecertificeerd inbraak- en brandwerend is. Bekijk ook ons complete assortiment inbraak- en brandwerende kluizen.

Code van een elektronische kluis veranderen

Nadat u een kluis met een elektronisch codeslot gekocht heeft kunt u deze gaan installeren. Een belangrijke stap is het kiezen van een code waarmee u de kluis gata vergrendelen. Deze kunt u zelf bepalen en instellen. Bij de meeste elektronische kluizen is het ook mogelijk om tussentijds de code van de kluis te veranderen. Hoe dat deint te gebeuren verschilt per kluis. Raadpleeg daarvoor de handleiding die met de kluis is meegeleverd. Let op: het verandere van de code kan alleen als de kluis ontgrendeld is.

Elektronische kluis: batterijen leeg, wat nu?

Elektronische sloten werken op batterijen, en batterijen raken leeg. Geen nood, want de kluis zal u waarschuwen wanneer de batterijen bijna op zijn zodat u ze tijdig kunt vervangen. Afhankelijk van het type kluis kunt u ook een externe batterij op het slot aansluiten of gebruik maken van een noodsleutel voor het geval dat de batterijen volledig op gaan wanneer de kluis gesloten is. Als er geen noodsleutel is en de kluis niet kan worden aangesloten op een externe batterij kunt u een expert inschakelen, die kan het slot op een deskundig manier forceren.

Als ook dat niet mogelijk is zit er niets anders op dan de kluis te laten openbreken. In sommige gevallen is dit goedkoper dan een expert in te schakelen, bijvoorbeeld als het om een niet gecertificeerde kluis gaat. Als de kluis is opengebroken is deze vanzelfsprekend niet meer te gebruiken.

Advies nodig?

Neem gerust contact met ons op.  Onze kluis experts helpen u graag de juiste keuze te maken.