Brandwerende archiefkasten

Brandwerende kasten of brandwerende archiefkasten beschermen uw kostbare documenten tegen brand en inbraak. Brandwerende archiefkasten zijn zo gemaakt dat de binnentemperatuur van de kast onder de kritische temperatuur blijven waarop papier kan beschadigen. Ook hebben brandwerende archiefkasten een betere sluiting, waardoor deze ook beschermen tegen inbraak.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
46 items
 1. De Raat Dera 800
  ... info laden
  1.329,00
 2. De Raat Dera 900
  ... info laden
  1.699,00
 3. Sistec TS1
  ... info laden
  2.059,00
 4. Sistec TS4
  ... info laden
  3.049,00
 5. Sistec TS2
  ... info laden
  2.729,00
 6. Sistec TSF 1909
  ... info laden
  4.129,00
 7. Sistec TSF 1912
  ... info laden
  4.519,00
 8. Sistec TSF 1507
  ... info laden
  2.929,00
 9. Sistec TSF 1007
  ... info laden
  2.459,00
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
46 items

Het kiezen van de juiste brandwerende archiefkast

Elk bedrijf en organisatie heeft te maken met veilig opbergen van waardevolle spullen zoals bedrijfsarchieven, contracten en andere belangrijk gegevens. Een brandwerende archiefkast biedt hiervoor de juiste oplossing. Bovendien is een aantal brandwerende kasten ook nog eens geschikt tegen inbraak. 

Bij de keuze van een brandwerende archiefkast is het van belang dat u een kast uitzoekt met een opbergcapaciteit die voldoet aan uw wensen. In deze categorie staan brandwerende kasten van verschillende formaten en zijn ze uitgevoerd met twee of meerdere afzonderlijk afsluitbare compartimenten. De grootte is afhankelijk van hoeveel documentatie en archieven u nu en in de nabije toekomst wilt opbergen. Bovendien is de kast eenvoudig in te richten met de meegeleverde legborden.

Tip: Een brandwerende archiefkast is altijd een duurzame investering en het beste is om voor meer capaciteit te kiezen dan u nodig denkt te hebben.

Wat is brandwerendheid van de archiefkast en hoe bepaal ik dit

Het merendeel van de brandwerende archiefkasten in deze categorie is getest en gecertificeerd voor 30 of 60 minuten brandwerendheid volgens de norm EN 15659 . Dit houd in dat de kluis is getest tot 850 graden Celsius waarbij de temperatuur binnenin onder het kritieke punt van 177 graden celsius bleef.

Daarnaast is een aantal kluizen gecertificeerd als NT Fire 017. Dit houdt in dat de kluizen zijn getest op een temperatuur van 1090°C en bieden dan een maximale bescherming van tot maar liefs 120 minuten.

Tip! In uw zoektocht naar een brandwerende kluis bent, zal u ongetwijfeld de termin DIN 4102 tegenkomen. Belangrijk om te weten is dat kluizen met deze norm niet getest zijn en dus slechts een beperkte brandwering bieden!

Wat is inbraakwerendheid en hoe bepaal ik dit

Een brandwerende archiefkast moet extra stevig en solide te zijn om de inhoud goed te kunnen beschermen. De behuizing van de kast is van zeer sterk gelast materiaal en daarnaast worden specifieke brandwerende én inbraakwerende archiefkasten voorzien van een kwaliteitsslot op basis van een 5-punts sluiting. Doordat de kast op 5 punten sluit is de brandwerende kast ook nog eens inbraakwerend.

De kasten in inbraakwerend gecertificeerd volgens de norm EN 1143-1 Grade I of EN 14450 S2. EN 1143-1 Grade I houdt in dat de kluis is getest en gecertificeerd door de ECB.s. Het ECB.S certificaat is het hoogst haalbare voor kluizen en staat garant voor onafhankelijk gecontroleerde kwaliteit. Voor een Grade I kluis houdt dit in dat de inhoud tot een bedrag van €10.000 euro aan contant geld of €20.000 euro aan waardevolle spullen is verzekerd in geval van inbraak. 

Een EN 14450 S2 kluis is getest en gecertificeerd om €5.000 euro aan contanten in op te bergen en €9.000 euro aan waardevolle spullen.

Tip: Het is raadzaam om altijd contact op te nemen met uw verzekeraar. Het kan zijn dat zij specifieke eisen of voorwaarden stellen een aan kluis!

Het kiezen van een type slot voor uw brandwerende kast

Brandwerende archiefkasten zijn beschikbaar met sleutelslot of elektronisch slot. Een elektronisch slot wordt ook wel digitaal codeslot genoemd. Afhankelijk van uw wensen kiest u een kluisslot. Elk slot heeft zo zijn voordelen en nadelen. Zo is sleutelslot een goedkope optie maar de sleutels moeten wel goed beheerd worden. Alle informatie over kluissloten leest u in de sectie welk kluisslot.

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!