Muurkluizen

Een muurkluis is speciaal ontworpen om verwerkt te worden in een muur. Muurkluizen hebben een stevige romp en deur, echter zijn de zijwanden van enkelwandig metaal gemaakt. Het op professionele wijze inbouwen van een muurkluis biedt als voordeel dat deze uit het zicht verwerkt is en geeft daarnaast maximale vertraging tegen diefstal. Muurkluizen zijn zowel voor particulier als zakelijk gebruik. Bij Outletkluizen koopt u eenvoudig een scherp geprijsde muurkluis online!

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
39 items
 1. De Raat VCO 4
  ... info laden
  989,00
 2. De Raat VCO 5
  ... info laden
  1.059,00
 3. De Raat VCO 6
  ... info laden
  1.319,00
 4. De Raat VCO 8
  ... info laden
  1.589,00
 5. De Raat VCO 10
  ... info laden
  1.849,00
 6. De Raat VCO 12
  ... info laden
  2.259,00
 7. De Raat VC 2
  ... info laden
  959,00
 8. De Raat VC 3
  ... info laden
  1.029,00
 9. De Raat VC 4
  ... info laden
  969,00
 10. De Raat VC 5
  ... info laden
  1.039,00
 11. De Raat VC 6
  ... info laden
  1.299,00
 12. De Raat VC 8
  ... info laden
  1.569,00
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
39 items

Het kiezen van de juiste muurkluis

Als u niet veel ruimte heeft om een losstaande kluis te plaatsen, dan is een muurkluis een zeer geschikte oplossing. Een muurkluis kan namelijk worden weggewerkt in een muur. Dit heeft naast ruimtewinning nog een ander voordeel, en dat is dat de kluis niet in het zicht staat en een inbreker de kluis minder makkelijk zal vinden. Bovendien zorgt een muurkluis voor maximale vertraging omdat de kluis niet gemakkelijk mee kan worden genomen. Het kiezen van de juiste muurkluis hangt af van uw eisen en wensen, maar er zijn ook een aantal basis criteria waar u rekening mee moet houden.

Allereerst is het van belang om de totale waarde aan contant geld en kostbaarheden wat u wilt opbergen, te berekenen. De totale waarde is belangrijk voor de indicatie waardeberging. Hoe hoger deze waardeberging des te hoger de bescherming tegen inbraak. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een geschikte locatie om de kluis te plaatsen èn wat de gewenste opbergcapaciteit is van de kluis. 

Een andere belangrijke vraag is natuurlijk het beschikbare budget. Wij hebben een groot assortiment aan muurkluizen in verschillende prijsklassen. Echter, hoe hoger de investering des te beter de bescherming tegen inbraak.

De meest populaire muurkluizen zijn de Technomax Gold GK1, De Raat Muurkluis VCO 4 en De Raat Muurkluis VCO 10.

Wat is inbraakwerend en hoe bepaal ik dit

Als u een kluis zoekt om contant geld en/of waardevolle bezittingen te beschermen tegen inbraak en diefstal, dan is het belangrijk om naar de inbraakwerendheid van een kluis te kijken. Dit wordt aangegeven met een indicatie waardeberging, een term die aangeeft  hoeveel contant geld de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Let er wel op dat de waardeberging alleen van toepassing is als de kluis conform de instructies van de fabrikant in de muur is verankerd.

Er zijn verschillende normeringen voor inbraakwerendheid en deze worden in de sectie wat is inbraakwerend in detail uitgelegd. U herkent een inbraakwerende kluis aan (aluminium) typeplaatje in of achterop de kluis. Als de kluis geen typeplaatje heeft dan is deze niet gecertificeerd.

Tip: het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar alvorens u een keuze maakt. Soms hebben verzekeringsmaatschappijen extra eisen of voorwaarden!

Wat is brandwerend en hoe bepaal ik dit

Als u een kluis zoekt om uw contante geld en/of waardevolle bezittingen te beschermen tegen brandschade, dan is het belangrijk om een brandwerende kluis te kiezen. De brandwerendheid wordt uitgedrukt in 30, 60, 90 en 120 minuten en er wordt onderscheid gemaakt tussen papieren documenten en media data zoals bijvoorbeeld flash drives, CD's, DVD's en hard disks. De meeste brandwerende kluizen zijn uitgebreid getest en gecertificeerd. Meer informatie over brandwerendheid en de verschillende testen vindt u in de sectie wat is brandwerend.

Tip: In uw zoektocht naar een brandwerende kluis zal u ongetwijfeld de norm DIN 4102 tegenkomen. Belangrijk om te weten is dat kluizen met deze norm niet test zijn en dus slechts een beperkte brandwering bieden! De muurkluizen bieden bescherming volgens de DIN 4102 norm. Als u op zoek bent naar een gecertificeerde brandwerend kluis dan zijn er een aantal opties zoals een Eurosafe kluis of een speciale brandkast.

Het kiezen van een type slot

Kluizen zijn beschikbaar met diverse sloten en dus is het belangrijk om te beslissen wat voor type slot uw voorkeur heeft. Er zijn verschillende opties mogelijk zoals een elektronisch slot en een dubbelbaard sleutelslot. Ook is er een mogelijkheid om een sleutelslot en elektronisch slot te combineren. Een elektronisch slot wordt door sommige mensen ook wel digitaal codeslot genoemd, maar dit is hetzelfde type slot.

Elk kluisslot heeft voordelen maar ook nadelen. Zo is een sleutelslot bijvoorbeeld goedkoop, maar gevoelig voor verlies. Dit nadeel heeft u niet met een elektronisch slot, wat daarentegen wel duurder is in aanschaf. Alle informatie over kluissloten en de bijbehorende voordelen en nadelen vindt u in de sectie welk kluisslot.

Het verankeren van de kluis

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het verankeren van de kluis. Om optimale bescherming te bieden dient een muurkluis in de muur verankerd te worden. Houd rekening met het maximaal toegestane gewicht op de locatie van de kluis en het gewicht van de kluis om beschadiging en instorten te voorkomen. Neem contact met ons op als u hier niet zeker over bent.

Tip: wanneer u kiest voor het verankeren door middel van lijm dan is het belangrijk om te weten dat een verplaatsing van de kluis niet mogelijk is zonder de vloer te beschadigen. Tevens raden wij u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar en u te laten informeren over de eisen en voorwaarden die zij stellen. 

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!