Sleutelkluis voor buiten

Een sleutelkluis voor buiten is er in verschillende varianten. De meest populaire zijn de MasterLock sleutelkluisjes met codeslot. Deze sleutelkluisjes kunnen buiten op de gevel worden gemonteerd en zijn bestendig tegen weersinvloeden dankzij het mechanische codeslot. Het slot kan ingesteld worden op een PIN code naar keuze en gereset worden wanneer het deurtje geopend is. Sleutelkluisjes worden veel gebruikt in de thuiszorg en bij vakantiewoningen voor het beheren van één of enkele sleutels zonder sluitplan.

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
17 items
 1. Phoenix KS0001C
  ... info laden
  Normale prijs 59,00 Speciale prijs 32,95
 2. MasterLock 5403D XXL
  ... info laden
  42,50 Vanaf 38,25
 3. Keysafe Kidde Supra P500 sleutelkluis
  ... info laden
  Normale prijs 159,00 Speciale prijs 149,00
 4. MasterLock 5401D
  ... info laden
  Normale prijs 49,95 Speciale prijs 32,95
 5. MasterLock 5441 met Bluetooth
  ... info laden
  Normale prijs 169,95 Speciale prijs 149,95
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
17 items

Het kiezen van de juiste sleutelkluis voor buiten gebruik

Als u op zoek bent naar een systeem om losse sleutels decentraal te beheren, dan is een sleutelkluis voor buiten op de gevel een goede oplossing. De sleutelkastjes kunnen op elke muur worden gemonteerd. Door middel van een pincode kan de gebruiker toegang krijgen tot de sleutel(s) in de kluis. Dit is bijvoorbeeld ideaal in de thuiszorg waarbij niet voor iedereen dezelfde sleutel nodig is.

Masterlock sleutelkluisjes

MasterLock is een bekende fabrikant van sloten en kluizen voor met namen de consumentenmarkt. De bekendste modellen sleutelkluisjes zijn de MasterLock 5415D en zijn voorloper de MasterLock 5401D. De 5415D is de verstevigde variant met een degelijkere behuizing en sluitmechanisme.  

MasterLock sleutelkluisjes beschikken niet over gecertificeerde inbraakwerendheid. 

Sleutelkluisjes zijn geen volwaardige kluizen

Sleutelkluisjes hebben als voornaamste doel het ontsluiten van sleutels aan de gemachtigde personen in het bezit van de code. De kwaliteit van de sleutelkluisjes verschilt, maar de meeste kluisjes bieden geen hoge inbraakweerstand en beschikkend niet over een gecertificeerde inbraakwerendheid.

Wij adviseren daarom altijd om de sleutelkluisjes met gepaste voorzichtigheid te gebruiken. Bevind het pand zich in een risicovolle wijk, bespaar dan niet op kluis en kies voor één van de stevigere sleutelkluisjes zoals de Puck KeySafe sleutelkluis met SKG** certificering of de Kidde Supra P500 welke in de UK reeds het politiekeurmerk heeft gekregen.

Tips voor gebruik

Om misbruik te voorkomen geven wij de volgende adviezen aan onze klanten: 

 1. Hang de sleutelkluis indien mogelijk niet te opvallend op zodat deze niet direct opvalt vanaf de straat. 
 2. Zorg voor schrikverlichting indien de kluis in het zicht hangt en zorg ervoor dat inbrekers niet ongestoord in het donker kunnen werken.
 3. Hang een (nep) camerasysteem op gericht op de kluis en een sticker van videobewaking om te ontmoedigen.
 4. Controleer het meegeleverde verankeringsmateriaal. Vervang de standaard houtdraad pluggen voor degelijke keilbouten indien nodig.

 

Hulp of advies nodig?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!