Datakluizen

Digitale media moet op een andere manier beveiligd worden als papier. Er is media die al verloren gaat boven de 50° Celsius. Het is daarom ook van belang dat de binnentemperatuur niet hoger oploopt dan die kritische grens van 50° . Brandkasten of kluizen zijn daar doorgaans dus niet voor geschikt. In de volksmond worden deze kasten dan ook wel datasafes, of datakluizen genoemd. Let vooral op de norm van de datasafe, deze wordt aangeduid met 60DIS of 120DIS. Respectievelijk 60 minuten en 120 minuten brandwerend voor data.

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
34 items
 1. Sistec S11R
  ... info laden
  6.629,00
 2. Sistec S12R
  ... info laden
  8.489,00
 3. Sistec S13R
  ... info laden
  9.289,00
 4. Sistec S14R
  ... info laden
  11.939,00
 5. Sistec S15R
  ... info laden
  15.649,00
 6. Sistec SE11R
  ... info laden
  8.599,00
 7. Sistec SE12R
  ... info laden
  11.549,00
 8. Sistec SE13R
  ... info laden
  12.599,00
 9. Sistec SE14R
  ... info laden
  15.999,00
 10. Sistec SE15R
  ... info laden
  19.889,00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
34 items

Het kiezen van de juiste datakluis

De juiste datakluis kiezen hangt uiteraard af van uw wensen en eisen, maar er zijn ook een aantal basis vragen welke beantwoord moeten worden om zo het juiste product te vinden. Dit heeft voornamelijk betrekking tot de brandwerendheid van de datakluis. Hoewel het tegenwoordig ook mogelijk is om veel data in de cloud op te slaan, hebben veel bedrijven nog behoefte aan offline opslag voor hun essentiële data en archieven. Op die manier is het altijd binnen handbereik en ook nog eens beveiligd tegen hackers. 

Bedrijven hebben veelal een private cloud oplossing met servers die draaien binnen het eigen bedrijfspand. In het geval van brand is het mogelijk dat alle bedrijfsdata, software en digitale administratie alsnog wordt vernietigd omdat deze zich bevinden op een server in het bedrijfspand. Wanneer u geregeld een back-up van het digitale archief maakt, en deze op datadragers in een datakluis plaatst, pas dan is de data maximaal beschermd.

Brandwerende datakluizen

De normeringen van datakluizen garanderen een brandwerendheid voor 30, 60, 90 of 120 minuten. Een gecertificeerde datakluis komt gegarandeert niet boven de kritieke temperatuur uit voor de gespecificeerde tijd. De meeste datakluizen zijn in eerste instantie bedoeld voor bescherming tegen de gevolgen van brand. Zoekt u een datasafe die ook een hoge inbraakwerendheid biedt? Selecteer dan op waardeberging. Deze datakluizen zijn zowel inbraakwerend als brandwerend gecertificeerd.

De hoogste certificeringen zijn EN 1047-1 en NT Fire 017. Beide normen houden in dat de kluizen zijn getest op een temperatuur van 1090°C en bieden een maximale bescherming van 60 tot 120 minuten. Documentenkluizen met een lichtere brandwerende bescherming zijn getest volgens EN 1569 bij omstandigheden van 850°C voor een periode van 30 of 60 minuten. Meer informatie over de brandwerendheid, de testen en normen vindt u in de sectie wat is brandwerend.

Tip! In uw zoektocht naar een brandwerende kluis bent, zal u ongetwijfeld de termin DIN 4102 tegenkomen. Belangrijk om te weten is dat kluizen met deze norm niet getest zijn en dus slechts een beperkte brandwering bieden!

Geschikte datakluis voor een laptop kiezen

Laptops bevatten vaak veel belangrijke en vooral persoonlijek informatie van de gebruiker. Om deze reden is het belangrijk dat de de laptop veilig bewaard wordt, beschermd tegen zowel diefstal als brandschade. De datakluizen in deze gategorie zijn dan ook geschikt voor het opbergen van laptops. Bent u specifiek op zoek naar een kluis voor uw laptop? Kijk dan eens in onze specifieke categorie laptopkluizen. Daar vindt u laptopkluizen die plaats bieden voor enkele laptops tot grote aantallen laptops, bijvoorbeeld voor op kantoor of op school.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het maken van uw keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!