Kassakluizen

Een kassakluis is een iets lichtere variant van een afstortkluis. Ze dienen beide wel dezelfde functie namelijk het afstorten van geld. Een kassakluis is bedoelt voor het afromen van daggeld die aan de kassa ontvangen wordt. Een kassakluis kan ook gemakkelijker bevestigd worden onder een toonbank of kassa. De dagopbrengst kan daarna weer afgestort worden in een daarvoor geschikte afstortkluis. Koop vandaag nog uw voordelige kassakluis bij Outletkluizen.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
11 items
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
11 items

Het kiezen van de juiste kassakluis

Er is een breed scala aan verschillende afstortkluizen op de markt en hoe maakt u nou de juiste keuze. De kassakluis is een "lichtere" variant van de afstortkluis wat inhoudt dat er een lager bedrag in kan worden afgestort, vaak de dagopbrengst. Dit is ook omdat de inhoud van een kassakluis later in een meer geschikte en zwaardere afstortkluis gestort kan worden. Het voordeel van een kassakluis is dat deze gemakkelijk onder de toonbank of kassa kan worden geplaatst en dat behalve de eigenaar van de sleutel of cijfercombinatie, niemand bij de inhoud van de kluis kan komen. Wel is het mogelijk om door meerdere mensen geld in de kluis te storten.

Een kassakluis is dus ideaal voor horeca en retailbedrijven zoals winkels, cafés, restaurants en andere omgevingen waar veel met contant geld wordt gewerkt. Bovendien kan een kassakluis gebruikt worden in combinatie met een afstortkluis. De afstortkluis is zoals gezegd een zwaarder type kluis waarin een hoger bedrag contanten gestort mag worden. Er zijn een aantal populaire kassakluizen die veel gebruikt worden in winkels. Dit zijn onder andere de Salvus 7703, de Salvus Kassalade 4-vaks en de Salvus Depositbox

Het kiezen van de juiste waardeberging

De kassakluizen hebben doorgaans geen indicatie waardeberging. Het is dus afhankelijk van uw bedrijfsrisico's of u kiest voor een kluis met gecertificeerde inbraakveiligheid. Hierbij is de inhoud verzekerd bij eventuele ontvreemding. Indien u grote bedragen dagomzet opbergt of de kluis niet dagelijks leegt, raden wij u aan om een gecertificeerde afstortkluis met voldoende waardeberging te kiezen. 

Het kiezen van een type slot

Na de keuze voor een afstortkluis is het van belang om een goed slot te kiezen wat voldoet aan uw wensen. Er zijn verschillende opties mogelijk zoals een cilinderslot, elektronisch slot en een dubbelbaard sleutelslot. In de volksmond wordt een elektronisch slot ook wel een digitaal codeslot genoemd. Elk slot heeft zijn voordelen en nadelen. Zo is een cilinderslot een zeer goedkope optie, maar biedt dit weinig bescherming tegen aanvallen van buitenaf. Een elektronisch slot daarentegen geeft een zeer hoge bescherming maar is ook duurder.

De keuze van een bepaald type slot hangt af van de voorwaarden die u, of uw verzekeraar stelt. Elk type slot is verschillend en alle informatie hierover vindt u in onze sectie: welk kluisslot

Het verankeren van een kluis

Per slot van rekening wilt nu niet dat de kassakluis zomaar kan worden weggenomen. Om die reden is het belangrijk de kluis te verankeren en dit kan gemakkelijk onder de kassa of onder de toonbank. 

Hulp of advies?

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!